In steeds meer steden in Amerika staat een koelkast op de stoep. Niet omdat een restaurant ruimte tekortkwam in de keuken of omdat iemand zijn ijsblokjes lekker dichtbij wilde hebben tijdens het buiten zitten, maar om mensen te helpen. Iedereen mag het eten uit de kasten namelijk gratis meenemen!

Op de meeste plaatsen mag iedereen die langskomt iets uit de koelkast pakken. Als iedereen zijn overgebleven eten deelt, hoeft er namelijk veel minder weggegooid te worden. Je mag daarom ook altijd eten dat je zelf niet nodig hebt, achterlaten in de koelkast.

Handig hulpje

De koelkasten zijn extra handig voor mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt door het coronavirus. Door de lockdown waren veel mensen die in een restaurant of café werkten niet langer nodig. Zij hebben nu niet altijd genoeg geld om boodschappen te doen. De koelkast op straat zorgt ervoor dat ze toch genoeg eten hebben.

Beeld: LA Community Fridges, Jackson Heights Community Fridge, The Harlem Community Fridge, Mama-Tee Fridge, Nola Community Fridges.