Ze kwamen om een wedstrijd te spelen, maar het Canadese rugbyteam is in plaats daarvan aan het schoonmaken in Japan. De spelers ruimen het puin op dat de orkaan Hagibis heeft achtergelaten.

Dit weekend zouden er in Japan wedstrijden gespeeld worden voor de wereldbeker rugby. Maar veel wedstrijden gingen niet door vanwege de heftige storm.

'Als we niet kunnen spelen, kunnen we net zo goed helpen', dacht het Canadese team. Dus de spelers staken de handen uit de mouwen en begonnen met opruimen. Ze helpen bewoners bijvoorbeeld met het dweilen van modder dat met rivierwater mee naar binnen spoelde.

Zwaarste storm

De orkaan die afgelopen weekend over Japan raasde, was de zwaarste in zestig jaar. Rivieren overstroomden, huizen liepen onder water en hele stukken land zijn weggespoeld. Tyfoon Hagibis zorgde voor ten minste 170 gewonden en 31 doden. Veel andere Japanners konden wel op tijd vluchtten voor de storm en het snel stijgende water.

Reddingswerkers

Duizenden politieagenten, brandweerlieden en militairen gingen na de orkaan aan de slag. Ze bevrijden mensen die vast zitten tussen bijvoorbeeld delen van een ingestort huis.