Voor het eiland Sint-Maarten geldt een oranje reisadvies. Dat betekent dat de Nederlandse overheid vindt dat je beter niet naar het eiland kan gaan. Het reisadvies is oranje, omdat het aantal besmettingen met het coronavirus op het eiland stijgt.

Mensen die naar Nederland komen nadat ze op Sint-Maarten zijn geweest, wordt gevraagd om twee weken binnen te blijven. Dit is niet verplicht: ze mogen dus zelf besluiten of ze dit wel of niet doen.

Toerisme

In Sint-Maarten is het lekker warm. Ook zijn er mooie stranden. Daarom is het een populaire vakantieplek. Voor de mensen op het eiland is het lastig als er minder mensen op vakantie gaan, want met toerisme wordt geld verdiend.

Duizenden kilometers

Sint-Maarten ligt duizenden kilometers van Nederland vandaan, maar hoort wel bij hetzelfde koninkrijk. De mensen die op Sint-Maarten wonen, hebben dus ook Willem-Alexander als koning. Nou ja, dit geldt voor een deel van het eiland.

De baas

Dit komt doordat de Nederlanders en Fransen ooit besloten dat het eiland van hen was. Zij hebben het eiland toen verdeeld. Het deel waarin de Nederlanders de baas speelden, is nu een apart land. Maar dit land hoort nog wel bij het Nederlandse koninkrijk. Sint-Maarten heeft dus een aparte regering, maar wel dezelfde koning als Nederland.