In de stad Richmond in de Verenigde Staten is een hologram van George Floyd gemaakt. Hij werd in mei gedood door een politieagent. Na zijn dood werd op allerlei plekken ter wereld geprotesteerd tegen racisme.

Een hologram bestaat uit lichtjes die een afbeelding of filmpje projecteren. Een hologram heeft soms ook diepte, waardoor het levensecht kan lijken. Voor een goed voorbeeld daarvan kun je dit filmpje bekijken. Hierin zie je een hologram van de artiest Tupac, die al heel lang niet meer in leven is. Net echt toch?

Kunstzinniger

Het hologram van George Floyd hoefde niet zo levensecht te lijken. Dit hologram was wat kunstzinniger. De projectie bestaat uit een soort vuurvliegjes die naar elkaar toe vliegen en het hoofd en de schouders van George Floyd vormen.

Standbeeld

Het hologram werd afgebeeld op een standbeeld van de Amerikaanse generaal Robert E. Lee. Deze generaal is beroemd en berucht in de Verenigde Staten. Veel Amerikanen willen geen standbeelden meer van hem zien. Dit heeft er onder meer mee te maken dat de generaal een plantage leidde waarop mensen werkten die tot slaaf waren gemaakt.

Andere betekenis

Door de afbeelding van George Floyd erop te projecteren, gaven de mensen het standbeeld een andere betekenis. Check het hologram in deze video:

Hologram van George Floyd
45
Hologram van George Floyd