Korte pootjes, grote ogen, extra pluizig vachtje: babydieren zijn vaak superschattig. En deze zomer zijn er hartstikke veel te zien in Nederlandse dierentuinen!

Safaripark Beekse Bergen

Twee weken geleden is in Safaripark Beekse Bergen een gorillaatje geboren. Volgens verzorger Kris Jansen gaat het supergoed met moeder en kind: "Stel dat deze gorilla in het wild was geboren, hoe was dat geweest? Nou, zo dus!"

Het gaat goed met de kleine gorilla! (Foto: Safaripark Beekse Bergen)

In het park zijn ook een pasgeboren chimpansee, zebra, secretarisvogel, Pater-Davidshert, een okapi en een rode panda geboren. Ze zijn allemaal te zien, behalve de rode panda. Die ligt voorlopig nog lekker in een nest.

Het duurt nog even tot de rode panda ook komt buitenspelen. (Foto: Mariska Vermij-van Dijk)

WILDLANDS

In WILDLANDS kun je op kraamvisite bij vier sneeuwuilen. Zie je er eentje languit gestrekt op de grond liggen, met de poten recht achteruit? Schrik niet, zo slaapt deze uil. In WILDLANDS kun je verder langs bij jonge impala's, een zebra, pinguïns, bavianen, wallaby's, prairiehondjes en tropische vogels.

Weetje: uilen kunnen hun kop heel ver draaien, omdat ze hun ogen niet kunnen bewegen. (Foto: WILDLANDS)

ZooParc Overloon

In ZooParc Overloon was het druk op de kraamafdeling. In dit park werden een palmgier, een kameel, ringstaartmaki's, een brazzameerkat, een kangoeroe en pinguïns geboren. Vooral met de palmgier en de brazzameerkat zijn ze blij: die dieren worden bijna nooit geboren in Nederlandse dierentuinen.

Het brazzameerkatje is al flink gegroeid! (Foto: ZooParc Overloon)

ARTIS

In mei werd het Aziatische olifantje Vinh geboren. De kleine avonturier is inmiddels druk bezig om zijn verblijf te verkennen. Hij klimt overal op en rolt lekker door de modder. Op warme dagen is hij te vinden onder de waterstraal. Daarnaast dartelt er in ARTIS een zebrajong over de savanne en zijn er jonge ringstaartmaki's, een steenbokje en een mandrilbaby te zien.

Schattig: baby-olifant van ARTIS gaat in bad
1
Schattig: baby-olifant van ARTIS gaat in bad

Olifantje Vinh is gek op water!

Burgers' Zoo

In Burgers' Zoo is maandag een leeuwentweeling geboren. Die welpjes blijven nog liever even binnen, maar je kunt al wel kijken naar jonge goudjakhalzen, Noord-Amerikaanse katfretten, bosrendieren, zwijnsherten, pinguïns, zebra's, gnoes, adelaarsroggen, basterdgemsbokken en talloze vogelsoorten.

Leeuwenwelpjes in Burgers' Zoo
1
Leeuwenwelpjes in Burgers' Zoo

De leeuwtjes liggen nu met hun moeder in een speciaal hol.

Diergaarde Blijdorp

Op 22 juli werd in Blijdorp een vicuña geboren, familie van de lama. In juni zijn er maar liefst zeven maraboes geboren. Dat is een giersoort die er als kleintje uitziet als één grote pluizenbol. Schattig!

De vicuña lijkt erg op een lama of alpaca. (Foto: Diergaarde Blijdorp)

DierenPark Amersfoort

Ook in Amersfoort zijn twee maraboekuikens geboren. Het nest zit hoog in de boom, dus je moet even zoeken. Gevonden? Dan kun je door naar de kleine ringstaartmaki, pauwenkuikens, luiaard, het olifantje Thabo, bavianen en zwartkopschapen.

Spot jij de maraboekuikens?

Ouwehands Dierenpark

In mei werd voor het eerst een pandaatje geboren in Nederland. Maar helaas, voorlopig is-ie nog niet in het echt te zien. Wel kun je op de website van de dierentuin meekijken in het hol. Liever echt naar de dierentuin? Daar zijn een ijsbeertje, ringstaartmaki's, wrattenzwijnen, flamingokuikens, een zeehondje en doodshoofdaapjes te bewonderen.

Nieuwe video van de pandababy
1
Nieuwe video van de pandababy

De kleine reuzenpanda is het bekendste babydier van deze zomer!