Naar een buitenbioscoop, minecraften in een museum. Deze week zijn er weer allerlei leuke vakantiedingen te doen in Nederland. Lees je mee?

Superlekker suppen

Het wordt dit weekend warm, maar in Amsterdam heb je daar geen last van! Bij het Marineterrein kun je deze zomervakantie elk weekend gratis kanoën, zeilen of suppen. Lukt het jou om op zo'n plank te blijven staan?

Watersporten maar! (Foto: 123RF)

Beversporen zoeken

Een paar jaar geleden ontdekte boswachter Eduard iets bijzonders op Tiengemeten (Zuid-Holland). Er stond een beverburcht! Dat kon maar één ding betekenen… er was een bever op het eiland komen wonen. Inmiddels wonen er veel meer bevers op Tiengemeten. En jij kunt ze spotten! Samen met een boswachter kun je op donderdagavond 29 juli op zoek naar deze knaagdieren.

Hoeveel bevers spot jij? (Foto: 123RF)

Buitenbioscoop

Niet binnen naar de bioscoop, maar buiten. Theater Dakota in Den Haag draait op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus films op het plein bij de bioscoop. Sommige zijn alleen voor volwassenen, maar er komen ook toffe kinderfilms voorbij. Kapsalon Romy, bijvoorbeeld! Extra leuk: als je wilt, kun je een half uur voor de film begint al komen knutselen.

Ga jij naar Kapsalon Romy? (Foto: Elmer van der Marel)

Les in Minecraft

Hoe ziet jouw huis eruit in Minecraft? Kun je in Minecraft in een achtbaan? En wie is er eigenlijk de beste gamer: jij of je moeder? Tijdens een speciale workshop Minecraft krijg je deze zomer antwoord op al deze vragen. In Geofort (Gelderland) ga je samen met je ouders aan de slag in de Minecraft-versie van Nederland. Daarna kun je de rest van het forteiland verkennen.

Je kunt helemaal los met Minecraft! (Foto: Minecraft)

Schrijf over je reis en win een prijs

Ga jij deze zomer met de tent naar Zeeland? Of neem je de intergalactische sneltrein naar een onontdekte planeet? Bij de bibliotheek in Utrecht zijn ze benieuwd welke reis jij zou maken als je overal naartoe kon. Daarom vragen ze je om een reisverhaal op te schrijven en dat op te sturen. Als kinderboekenschrijvers Annet Schaap (van Lampje) en Janneke Schotveld (van Superjuffie) jouw verhaal het allermooist vinden, win je misschien ook nog eens een vette prijs!

Maak je droomreis op papier! (Foto: 123RF)