De Australische Kevin en Carol gingen regelmatig even langs bij het enige hotel in de buurt, maar nu heeft de eigenaar gezegd dat ze niet meer welkom zijn. De reden? Ze stalen eten van andere gasten en poepten op de vloer. O ja, Kevin en Carol zijn geen mensen, maar emoes. Dat zijn een soort struisvogels.

Kevin en Carol wonen in het piepkleine Australische plaatsje Yaraka. Daar zijn emoes heel populair, omdat er in 2018 kleintjes werden geboren. Veel bewoners van Yaraka vonden dat zo schattig dat de dieren overal rond mochten lopen.

'Ze gedragen zich slecht'

De meeste jonge dieren zijn nu weg uit de stad, maar Kevin en Carol wandelen nog steeds door de straten. Ook gingen ze regelmatig even langs bij het enige hotel. De eigenaresse is dat nu beu. "Ze gedragen zich slecht", zegt ze tegen de Australische krant The Guardian.

Gigastank

Volgens haar pikken de dieren regelmatig eten van gasten en aten ze zelfs brood uit de broodrooster! "Maar het ergst is hun poep. Die is reusachtig, stinkt gigantisch en maakt vlekken", vertelt ze.

Hou ze tegen met een touwtje

Daarom hebben de eigenaren een oplossing bedacht: voor de ingang hangt nu een touwtje met een briefje. Daarop staat dat de emoes door hun slechte gedrag niet meer welkom zijn in het hotel. Alle gasten moeten ervoor zorgen dat ze het touwtje weer vastmaken als ze naar binnen of naar buiten gaan. Nu maar hopen dat de dieren niet leren om onder het touw door te kruipen…

Het touwtje dat de emoes moet tegenhouden. (Foto: Facebook/JamesMcGrath)