Mensen die plannen hadden om naar Barcelona op vakantie te gaan, hebben pech. Volgens de Nederlandse regering is het beter om niet naar de Spaanse stad te gaan. Ook in de stadjes en dorpjes rond Barcelona kun je voorlopig beter niet komen. Het is er te gevaarlijk door het coronavirus.

Barcelona is een heel bekende Spaanse stad. Elk jaar komen er bijna 9 miljoen toeristen. Als je dat met alleen Nederlanders zou willen doen, zou de helft van de mensen één keer per jaar naar Barcelona moeten.

Die toeristen zijn nu minder fijn

De laatste weken heeft Barcelona weer veel last van het coronavirus. Dan is het onhandig als er veel toeristen in de stad zijn: die kunnen het virus namelijk mee terugnemen naar hun eigen land. Daarom heeft de Nederlandse regering gezegd dat mensen voorlopig beter niet in Barcelona op vakantie kunnen gaan.

Wat moet ik doen als ik al in Barcelona ben?

Mensen die al in Barcelona zijn, kunnen het best zo snel mogelijk terugkomen naar Nederland. Volgens de regering is dit niet verplicht. Je mag dus ook blijven. Als je terug bent in Nederland, moet je twee weken in thuisquarantaine. Dat betekent dat je binnen blijft en alleen de mensen uit je eigen gezin ziet. Op die manier weet je zeker dat je niet per ongeluk iemand besmet!