"Het zou goed zijn als mensen die te zwaar zijn afvallen." Dat zegt de Britse minister-president Boris Johnson. Hij wil mensen helpen om gewicht te verliezen, omdat overgewicht gevaarlijk kan zijn bij het coronavirus.

Mensen met overgewicht hebben een grotere kans om heel ziek te worden van het coronavirus. Ze komen bijvoorbeeld vaker op de intensive care terecht. Dat is een speciale afdeling in het ziekenhuis waar ernstig zieke mensen geholpen worden. Ook Boris Johnson heeft daar gelegen. Volgens hem komt dat, omdat hij last had van het coronavirus en overgewicht.

Minder reclame

De Britse regering wil er nu voor gaan zorgen dat mensen minder overgewicht krijgen, zodat ze ook minder kans op grote problemen met het coronavirus hebben. Daarom zijn er nieuwe regels bedacht. Voortaan mogen reclames voor hamburgers, pizza’s en ander ongezond eten pas na negen uur ’s avonds worden uitgezonden. Ook mogen winkels en restaurants geen twee ongezonde producten voor de prijs van één meer verkopen. Nu gebeurt dat vaak wel, als reclame.