Eigenlijk zou het feest in juni plaatsvinden, maar door het coronavirus werd het verplaatst naar zondag: de première van de film ENGEL! ENGEL gaat over een meisje met een bijzondere gave. Ze kan namelijk dromen laten uitkomen. De hoofdrol is voor Liz Vergeer, maar Maeve (9) speelt ook in de film. En dat is niet zomaar.

"Ik ben bij de film terechtgekomen via Make-A-Wish", vertelt Maeve. Make-A-Wish is een organisatie die dromen van ernstig zieke kinderen laat uitkomen. Maeve is een van die kinderen. Ze had namelijk twee tumoren op haar nier. Die zijn nu gelukkig weggehaald. "Waarom ik graag in een film wilde spelen? Omdat het me gewoon leuk leek! Ik wil later namelijk misschien actrice worden."

Spelen met een puppy

Maeve heeft een kleine rol, vertelt ze. Ze komt in één scène voor, en daarvoor bracht ze een dag op de set door. In de scène staat ze in de gang van een school en heeft ze een puppy bij zich. "In de film zeg ik twee zinnen. Een daarvan is: 'Lief is hij, hè?' Dat zeg ik dan tegen een ander kind. Die puppy heeft mijn personage gekregen omdat ze er een had gewenst. En de film gaat natuurlijk over een meisje dat wensen laat uitkomen."

In de film ENGEL komt ook een slang voor! Maeve heeft geen scène gehad met het dier, maar mocht er wel even mee op de foto. Of ze dat eng vond? "Nee hoor!" (Bron: Make-A-Wish)

Vaak overdoen

Tijdens de draaidag moest Maeve trouwens wel even wachten. "Dat kwam omdat ze nog met andere scènes bezig waren, denk ik", zegt ze. Maar uiteindelijk was Maeve dan toch aan de beurt. "We hebben mijn scène eerst een paar keer geoefend en toen gingen we het opnemen. Dat moest nog best vaak over, want de regisseur wilde dat we de scène steeds iets anders speelden."

Maeve de actieheld?

In het begin vond Maeve het best spannend, zo'n dag op de set. "Maar uiteindelijk was het superleuk", vertelt ze. "Het was er eigenlijk best zoals ik het voor me had gezien. Maar één ding had ik niet verwacht: ik kreeg een band om mijn buik waar een microfoon in zat. Dat was voor het geluid. Ik wist helemaal niet dat ze dat deden bij films." Oh, en of we Maeve vaker gaan zien in een film? Als het aan haar ligt wel. "Ik zou bijvoorbeeld weleens in een actiefilm willen spelen!"