Een bijzondere geboorte in Safaripark Beekse Bergen! Daar is woensdag een westelijke laaglandgorilla geboren. De verzorgers zijn daar heel blij mee, want in het wild is de westelijke laaglandgorilla ernstig bedreigd.

In het wild komt de westelijke laaglandgorilla voor in een paar landen in het midden van Afrika. Hoeveel gorilla's er nog in de jungles leven, is niet duidelijk. Maar deskundigen zeggen dat het er zo'n 95.000 zijn. Dat is meer dan de helft minder dan 25 jaar geleden. Dat komt doordat hun leefgebied steeds kleiner wordt en er flink op de apen wordt gejaagd.

Goed schoongemaakt

Volgens Kris Jansen, de gorillaverzorger van Safaripark Beekse Bergen, gaat het goed met moeder en kind. "Moeder was rustig tijdens de bevalling, ze houdt het jong goed vast en heeft het goed schoongemaakt", zegt hij. Het is trouwens nog niet duidelijk of het om een jongen of een meisje gaat, want de verzorgers hebben de kleine nog niet van dichtbij bekeken.

Guus de okapi

Er worden de laatste tijd trouwens veel jongen geboren in Safaripark Beekse Bergen. Begin juli kwam er bijvoorbeeld al een kleine rode panda ter wereld. En in juni verwelkomde het park een okapi, Guus.

Hier zie je hoe de kleine gorilla lekker kroelt met zijn moeder.