Zalen om les te volgen, een heel grote kantine en zelfs een vijver: studenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om het terrein van hun school na te bouwen in… Minecraft.

Door het coronavirus krijgen de studenten al een paar maanden online les. Veel studenten vinden dat jammer. Zij missen de gebouwen waar ze normaal studeren. Een paar studenten zijn daarom aan het begin van de coronatijd begonnen om de universiteit na te bouwen in Minecraft.

Elkaar toch zien

Ze kregen steeds meer hulp en inmiddels staan alle gebouwen in het spel. Volgens de studenten is het een leuke manier om elkaar toch een beetje te zien nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven.

Rondleiding

Maar de digitale universiteit is ook hartstikke handig. Studenten moeten ook het komende schooljaar zo veel mogelijk thuis studeren, maar in Minecraft kunnen nieuwe studenten toch een rondleiding door de gebouwen krijgen. Om die zo echt mogelijk te maken, hebben de makers ervoor gezorgd dat een wandeling door de universiteit in Minecraft precies even lang duurt als in het echt.