Steeds meer kinderen hebben zomervakantie en dat betekent dat er op steeds meer plekken leuke uitjes worden georganiseerd! Wat ga jij deze week doen?

Ben jij je brein de baas? (Foto: Getty Images)

Speel een spelletje met je hersens

'Stap van een plank die 5 centimeter dik is.' Eitje toch? Nou… niet als je het doet in het Huis dat met je hersens speelt in Leeuwarden. Daar halen ze allerlei trucjes met je brein uit, waardoor je anders reageert dan normaal. Ze kunnen er zelfs voor zorgen dat je verliefd wordt op degene met wie je op pad bent…

Lekker griezelen! (Foto: Uitgeverij Lannoo)

Durf jij in je eentje een donkere flat in?

Alex wel. Als hij midden in de nacht zijn favoriete griezelfilm hoort, loopt hij zonder aarzelen een verlaten appartement in. Niet zo handig, want de flat blijkt hartstikke magisch… Lukt het hem om zich te redden? Dat ontdek je alleen als je Alex M. en de boeken van de nacht leest. Wedden dat je het al snel niet meer kunt wegleggen?

Durf jij de bootcamp aan? (Foto: Instagram/Expeditie Oosterdok)

1, 2, 3… mars!

Tijgeren, over obstakels klimmen of een rondje knie heffen: op het Marineterrein van het Amsterdamse Oosterdok kun je deze zomer trainen met echte militairen. In een speciale kinderbootcamp zorgen ze ervoor dat jij een ijzersterke conditie krijgt. Zo ben jij helemaal klaar voor een plaatsje in het leger.

Lekker op reis in de bioscoop! (Foto: Omniversum)

Reisje rond de wereld

Veel kinderen gaan dit jaar niet naar het buitenland op vakantie, maar in Den Haag kun je toch op reis. Gewoon, in de bioscoop. Het Omniversum draait deze zomer films over alle uithoeken van de wereld. Omdat het scherm in deze speciale bioscoop rond is, lijkt het net of je echt op een andere plek bent. Ben je toch lekker op reis naar Canada geweest. Of naar Cuba. Of naar…

Word jij een wolvenexpert? (Foto: WWF)

Rijd nog maar even door!

Wat weet jij van wolven? En wat zijn de vijf indrukwekkendste dieren van Nederland? Het Doeboek van het WWF staat propvol verhalen, weetjes en puzzels over dieren. Perfect om tijdens een lange autorit te doen! Maar pas op… jij wil echt niet meer van de achterbank af tot alles af is.