Wil je binnenkort het dorp Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (Wales) bezoeken? Ga dan niet met de trein! Voorlopig mogen er namelijk geen treinen stoppen op het station, omdat het perron te klein is om genoeg afstand van elkaar te kunnen houden.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch is het dorp met de langste naam van het Verenigd Koninkrijk, waar Wales onderdeel van is. Meestal wordt de naam afgekort tot Llanfair PG of Llanfairpwll. Veel treinreizigers stappen speciaal bij het dorp uit om een selfie te maken met het naambord dat op het perron staat.

Te klein station = geen trein

Het dorp met de superlange naam is trouwens niet de enige plaats die voorlopig wordt overgeslagen door de trein. Ook in andere plaatsen stopt er de komende tijd geen trein omdat de perrons te klein zijn om genoeg afstand van elkaar te kunnen houden.

Onbegrijpelijk

Een gemeenteraadslid van Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch vindt het maar raar dat er ineens geen treinen meer mogen stoppen in het dorp, want de coronaregels worden juist versoepeld in het Verenigd Koninkrijk. "Het slaat nergens op", zegt hij.

Benieuwd hoe je Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch uitspreekt? Deze weerman doet het even voor:

NUjunior-school

Speel jij mee met de NUjunior-school? Bij dit artikel kun je een woord verdienen. Met alle woorden die je verzamelt, kun je aan het einde van de week een zin maken. Daarmee maak je kans op een prijs.