Slecht nieuws voor de fans van Fource. De band heeft door de coronacrisis alle concerten van 2020 afgelast. De band zou vanaf september weer beginnen met touren. Maar daar zouden zoveel fans op afkomen, dat het volgens de zangers te gevaarlijk is om de shows door te laten gaan.

Fans die al een kaartje hadden gekocht, kunnen geld terugkrijgen. Of ze zetten hun kaartje om naar een cadeaukaart voor de webshop van de band.

Druppeltjes

De coronaregels zijn inmiddels veel soepeler. Kinderen hoeven daardoor geen 1,5 meter afstand meer van elkaar te houden. Toch is het volgens Fource onverstandig om de concerten door te laten gaan. Want de fans zouden niet mogen schreeuwen en meezingen. Dat komt doordat er tijdens het schreeuwen en zingen druppeltjes uit je mond komen. Als daar het coronavirus in zit, verspreidt het zich over het publiek.

Kleine concerten

Fource kijkt nu of ze in het najaar misschien alsnog concerten kunnen geven. Als die er komen, zullen ze een stuk kleinschaliger zijn. Ook kijken ze of ze misschien kleine evenementen kunnen plannen waarbij ze geen optreden geven, maar een praatje maken met hun fans.