Bier, wijn of cider: officieel mag je pas alcohol drinken als je achttien jaar bent. Toch heeft ongeveer een op de acht kinderen uit groep 7 en 8 al een keertje alcohol gedronken. Dat hebben onderzoekers ontdekt.

Ook biertjes en wijntjes zonder alcohol zijn populair bij kinderen uit groep 7 en 8. Bijna de helft van hen heeft weleens zo'n alcoholvrij drankje op. De onderzoekers maken zich daar zorgen over. Ze zeggen dat kinderen die vaak alcoholvrije drankjes drinken, eerder overstappen op bier of wijn met alcohol. Ze zijn dan namelijk al gewend aan de smaak.

Vervelende gevolgen

Het is belangrijk dat kinderen zo laat mogelijk of niet gaan drinken. Alcohol kan namelijk vervelende gevolgen hebben voor je lichaam. Zo kunnen je hersens zich bijvoorbeeld minder goed ontwikkelen als je al jong drinkt.

Nieuwe regels

Binnenkort komen er waarschijnlijk nieuwe regels. Die moeten ervoor zorgen dat het voor kinderen en jongeren minder makkelijk wordt om alcohol te drinken.

NUjunior-school

Speel jij mee met de NUjunior-school? Bij dit artikel kun je een woord verdienen. Met alle woorden die je verzamelt, kun je aan het einde van de week een zin maken. Daarmee maak je kans op een prijs.