In Nederland zijn steeds minder mensen ziek door het coronavirus. De ziekenhuizen worden leger en daardoor hoeven we ons aan minder regels te houden. Ook in andere delen van Europa gaat het steeds beter, maar daarbuiten hebben ze vaak nog flink last van het virus.

Zo zijn in de Verenigde Staten de regels weer strenger geworden. De afgelopen weken mochten de mensen daar weer steeds meer, maar daardoor kwamen er ook weer veel nieuwe besmettingen. Veel gebieden hebben daarom besloten dat mensen weer meer binnen moeten blijven en meer afstand moeten houden.

Gaat het wel goed in Brazilië?

Ook in Zuid-Amerika gaat het nog niet goed. Veel landen hebben daar sinds kort erg veel last van het coronavirus. Vooral in Brazilië zijn veel mensen besmet. Deskundigen vinden dat de president van dat land het virus niet serieus genoeg neemt. Daardoor zouden de regels niet streng genoeg zijn om het virus te stoppen.

Hulp van het leger in India

In Azië heeft vooral India last van het virus. Daar helpt het leger nu om ziekenhuizen te bouwen, zodat zoveel mogelijk mensen goed geholpen kunnen worden.