Kijk, daar staat een megabekende Egyptische piramide in… een Russische achtertuin? Een Russisch echtpaar vond de beroemde piramide van Cheops zou mooi dat ze 'm lieten nabouwen in hun achtertuin. Ze maakten het puntige gevaarte wel iets minder groot dan de echte: de Russische piramide past negentien keer in het origineel.

De piramide van Cheops werd ongeveer 4.500 jaar geleden gebouwd in Egypte. Het gigantische bouwwerk was bedoeld als graf voor farao Cheops. Het duurde ruim twintig jaar om de piramide te bouwen en in totaal werden er 2,3 miljoen stenen gebruikt. Wauw!

Elk steentje op de juiste plek

In Rusland waren ze iets eerder klaar met bouwen, al deed het stel wel twee jaar onderzoek voor ze begonnen. Zo wisten ze zeker dat alle details klopten. Ze zetten zelfs een grafkist in de piramide die precies op de echte lijkt. Brr…

Russisch echtpaar bouwt piramide na in achtertuin
1
Russisch echtpaar bouwt piramide na in achtertuin

NUjunior-school

Speel jij mee met de NUjunior-school? Bij dit artikel kun je een woord verdienen. Met alle woorden die je verzamelt, kun je aan het einde van de week een zin maken. Daarmee maak je kans op een prijs.