Goed coronanieuws! De organisatie die allerlei cijfers over het coronavirus deelt, zegt dat geen enkel ziekenhuis in Nederland vandaag doden heeft gemeld. Het is pas de tweede keer in een hele lange tijd dat dit gebeurt.

Het lijkt nu best de goede kant op te gaan met het coronavirus. De regels worden steeds minder streng en er belanden niet zo veel mensen meer in het ziekenhuis. Vandaag meldt het RIVM zelfs nul doden.

Het RIVM?

Het RIVM, daar heb je inmiddels vast wel van gehoord. Maar weet je ook wat het RIVM doet? Het is een organisatie die voor de overheid allerlei onderzoeken uitvoert. Bijvoorbeeld naar gezondheid en milieuvervuiling. Door het coronavirus is het RIVM nu veel in het nieuws.

Cijfers

Ziekenhuizen vertellen regelmatig aan het RIVM of er mensen zijn overleden aan het virus. De ziekenhuizen melden ook of er nog nieuwe patiënten met het coronavirus zijn opgenomen. De meeste mensen die in het ziekenhuis terechtkomen, worden trouwens weer beter.

Optellen

De mensen van het RIVM tellen alle nieuwe cijfers die ze van de ziekenhuizen krijgen bij elkaar op. Elke dag worden de nieuwe cijfers gedeeld.

Tweede keer

Sinds 12 maart gebeurde het maar twee keer dat het RIVM nul doden meldde: vorige week en vandaag. Goed nieuws dus!