Scholieren uit groep 8 kregen gisteren een brief van een minister in de brievenbus. In de brief schrijft hij dat het een raar schooljaar voor hen was.

De brief kwam van Arie Slob. Hij is de minister van Onderwijs. Samen met allerlei andere mensen maakt hij de regels voor scholen.

Veel geleerd

Door de coronacrisis is het een gek schooljaar voor iedereen, maar zeker voor de achtstegroepers. Musicals werden afgelast en schoolkampen gingen niet door. Onwijs balen natuurlijk, maar de minister schrijft dat de leerlingen van groep 8 dit jaar ook veel geleerd hebben.

Brief

Hij schrijft namelijk dit: 'Je hebt de laatste maanden iets geleerd wat je in een normaal schooljaar niet zou leren. Misschien heb je hier nog niet aan gedacht, maar ik weet zeker dat het zo is. Het coronavirus heeft je iets geleerd over ziekte en gezondheid, over vrijheid misschien, of over hoe goed we voor elkaar willen zorgen in Nederland.'

Middelbare school

De minister wenst de achtstegroepers verder veel succes in de brugklas. Daarover schrijft hij: 'Ik heb alle middelbare scholen gevraagd om volgend jaar een beetje rekening te houden met het rare schooljaar dat nu achter ons ligt. Zo gaan we er alles aan doen om jou op een plezierige manier aan de brugklas te laten beginnen.'