Door het coronavirus krijgen meer mensen te maken met armoede. Ook kinderen, zeggen organisaties die mensen met weinig geld helpen. Dat schrijft NOS. De organisaties verwachten dat ze vooral in september meer aanmeldingen krijgen van gezinnen die hulp nodig hebben.

In Nederland ben je arm als je jouw boodschappen niet meer kunt betalen of geen geld hebt om leuke dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan verjaardagsfeestjes vieren, toneelles krijgen of lid zijn van een sportvereniging.

Ontslagen

Hoe het komt dat veel mensen armer worden door de coronacrisis? Door het virus lagen veel bedrijven een hele tijd stil. Daardoor kwam er amper geld binnen en konden bedrijven hun werknemers niet allemaal betalen. Veel mensen verdienden hierdoor minder geld of werden zelfs ontslagen. Hulporganisaties verwachten vooral in september veel aanmeldingen. Dan moeten ouders namelijk schoolspullen kopen en bijvoorbeeld sportclubs betalen.

Meer aanmeldingen

En van de hulporganisaties, Stichting Jarige Job, zegt dat ze nu al meer aanmeldingen hebben dan normaal. Jarige Job is een stichting waarbij ouders kunnen aankloppen als ze geen geld hebben voor een verjaardagscadeau of een feestje voor hun kind. Tegen NOS zegt de stichting dat ze in mei al veel meer aanmeldingen hadden dan vorig jaar. Veel van de ouders vertellen de organisatie dat het inderdaad door het virus komt dat ze minder geld hebben.