Het heeft vrijdag in de middag en in de avond behoorlijk geregend in veel delen van het land. Vooral in Noord-Brabant en Zuid-Holland ontstonden er overstromingen. En in de Brabantse stad Tilburg werden auto's geraakt door een omgewaaide boom! Gelukkig zat er niemand in deze wagens.

In Tilburg had ook het TweeSteden Ziekenhuis last van de regen. Door al het water kwamen de begane grond en de kelder van het ziekenhuis namelijk onder water te staan. De brandweer moest zelfs langskomen om de vloer weer droog te pompen. De patiënten hadden volgens het ziekenhuis geen last van de overstroming.

Geen slachtoffers

Ook Zuid-Holland kreeg te maken met superveel regen. Vooral in Dordrecht en Zwijndrecht stonden er veel straten blank en werden er meldingen gedaan van waterschade. En ook in Zuid-Holland zijn er bomen omgewaaid. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen door de heftige regenval en harde wind.

Zo hard regende het in Tilburg.

Niet de eerste keer

Het is in juni trouwens wel vaker gebeurd dat Zuid-Holland en Brabant overstromingen kregen door heftige regen en wind. Halverwege de maand kwamen veel straten in deze provincies ook al onder water te staan door het zware weer.