Op internet is een wonderlijke foto opgedoken van het meer van Loch Ness. Net onder het water lijkt een dier te zwemmen. De foto is te wazig om precies te zien wat er precies beweegt, maar veel mensen weten het zeker: dit is het bewijs dat het monster van Loch Ness bestaat! Of toch niet? Een onderzoeker die zich bezighoudt met 'Nessie' zegt dat de foto hartstikke nep is.

Steve Challice zegt dat hij de foto vorig jaar in september heeft gemaakt, maar dat hij het te druk had om uit te zoeken wat hij precies had vastgelegd. Pas toen hij door het coronavirus veel thuis moest blijven, vroeg hij op Facebook wat voor dier er op de foto stond. Volgens veel mensen kon het niet anders of Steve had het monster van Loch Ness te pakken.

Alles nep?

Deskundigen geloven niet dat op de foto echt een monster staat. Tegen de Engelse krant Daily Record zegt een van hen zelfs dat de foto nep is. Hij heeft op internet een foto van een vis gevonden. De meerval heeft precies hetzelfde vlekjespatroon op zijn rug als 'Nessie' op de foto van Steve. De deskundige zegt dat Steve zijn foto heeft gefotoshopt, zodat mensen zouden geloven dat hij het monster had gezien. Volgens Steve is dat niet waar. Hij zegt dat het toeval is dat de twee foto's precies op elkaar lijken. Maar dat hij een monster heeft gefotografeerd?

Monsterlijke... meerval?

Dat gelooft ook Steve niet. Hij denkt dat de foto's op elkaar lijken, omdat hij per ongeluk ook een meerval heeft gefotografeerd. Die vissen kunnen wel vier meter lang worden. En dat ziet er al snel hartstikke monsterachtig uit.

NUjunior-school

Speel jij mee met de NUjunior-school? Bij dit artikel kun je een woord verdienen. Met alle woorden die je verzamelt, kun je aan het einde van de week een zin maken. Daarmee maak je kans op een prijs.