Het wordt warm. Heel erg warm. Dan kun je natuurlijk een watergevecht houden, maar met deze vijf tips heb je pas echt een spetterende week!

Durf jij overal op en af? (Foto: Aquapretpark Vlietland)

Spetter, pieter, pater, spring maar in het water!

Wil jij na een bloedhete schoolweek even afkoelen? Check dan Aquapretpark Vlietland in Leidschendam eens! In dit natuurwater trek je niet gewoon baantjes. Nee, hier staan opblaasbare trampolines, stormbanen en glijbanen voor je klaar. Je stuitert dus door het water, tot je helemaal opgefrist bent!

Met popcorn wordt de drive-inbioscoop nog leuker! (Foto: Pixabay)

Bioscoop op wielen

Lekker een bioscoopfilm kijken… in de auto? Dat was vroeger een grote hit in Amerika. Iedereen reed in zijn eigen auto naar een parkeerterrein, waar op een groot scherm een film te zien was. In de coronatijd zijn drive-inbioscopen weer helemaal hip. Van 22 tot 27 juni vind je er eentje bij Kinepolis in Breda. Vanuit de auto kun je elke dag naar een LEGO-film kijken. Het geluid hoor je door de radio, dus je krijgt alles mee in je eigen mini-bioscoopje!

Maas theater en dans maakte een voorstelling over het slavernijverleden en racisme (Foto: Maas theater en dans)

Iedereen is gelijk…

…of toch nog niet? Op 1 juli is het 157 jaar geleden dat Nederland de slavernij afschafte. Daarom wordt elk jaar op die dag feestgevierd. Maar er wordt ook nagedacht over vroeger en nu. Want wordt iedereen nu echt hetzelfde behandeld? En wanneer is iets eigenlijk racistisch? Over dat soort vragen maakte Maas theater en dans de voorstelling Aan tafel, die op 30 juni en 1 juli te zien is in Rotterdam.

Wil jij deze boeken winnen?

Boeken vol zomerpret

De zomer is officieel begonnen en dus liggen de zomerboeken weer in de winkel! De tijdschriften Tina en Zo Zit Dat hebben allebei een boek uitgebracht dat propvol verhalen, weetjes en strips staat. En dan heeft Tina ook nog eens een quizboek gemaakt! Zo weet jij zeker dat je je de komende tijd niet hoeft te vervelen. En om het extra leuk te maken, geeft NUjunior vijf exemplaren weg. Wil jij er eentje winnen? Doe dan snel mee!

Vliegt hij straks over jouw hoofd? (Foto: Thinkstock)

Je ziet ze vliegen!

Lang geleden gingen edelen graag op jacht met roofvogels. Tegenwoordig worden de vogels op het Muiderslot gewoon gevoerd, maar de valkenier laat graag zien hoe hard ze door de lucht kunnen scheren. Op zaterdag en zondag zijn er verschillende roofvogelshows waar je kunt genieten van machtig vleugelgeklapper. Natuurlijk kun je daarna een tripje terug in de tijd maken door het kasteel te verkennen.