In Mexico-Stad, de hoofdstad van Mexico, hebben wetenschappers botten van wel 60 mammoeten ontdekt! Ze zijn bij toeval gevonden tijdens de verbouwing van een vliegveld.

Mammoeten leefden meer dan 10.000 jaar geleden en zijn familie van de olifant. De wetenschappers hebben trouwens zoveel mammoetbotten gevonden, dat ze eigenlijk niet meer weten wat ze ermee aan moeten.

Nog meer

Het is niet zo dat de 60 mammoeten allemaal in één keer zijn gevonden. De eerste botten kwamen in oktober 2019 boven water. Daarna werden elke maand zo'n 10 nieuwe mammoeten gevonden. En de kans is groot dat er in de toekomst nóg meer botten worden ontdekt!

Mysterie

De onderzoekers weten niet precies hoe de mammoeten zijn overleden. Maar het zou volgens hen best kunnen dat ze vast kwamen te zitten in de modder en niet meer weg konden. Misschien zijn ze zelfs door jagers in die modderpoel gejaagd. Dan zaten ze vast en kon de mens hun vlees makkelijk opeten. Het kan ook zijn dat de gigantische dikhuiden zijn opgepeuzeld door een ander dier. Maar wat er echt is gebeurd, blijft onduidelijk.

Lievelingskostje

Volgens wetenschappers kwamen veel mammoeten bij elkaar op de plek waar nu het vliegveld is. Tienduizenden jaren geleden lag daar namelijk een meer. Rond dat meer groeiden superveel planten, waaronder gras en riet. Het lievelingskostje van de mammoet! Eén dikhuid alleen al at dagelijks zo'n 150 kilo van dat spul. Het was voor de gigadieren dus handig om bij dat meer rond te blijven hangen.