Waarschijnlijk had jij donderdag een dagje vrij. Het was namelijk Hemelvaartsdag! Christenen vieren dan dat Jezus naar de hemel is gegaan, nadat hij op Goede Vrijdag aan het kruis is gehangen. Hoe ze deze dag vieren? Daar vertelt Ezra (8) uit Ede graag over!

"Normaal gesproken gaan we met Hemelvaart naar de kerk", vertelt Ezra. "Dan luister ik goed naar wat de dominee zegt. Hij vertelt dan over dat Jezus naar de hemel gaat. En we zingen tijdens zo'n dienst." Maar deze keer gaat Hemelvaartsdag voor hem toch wat anders. Ezra kon namelijk niet naar de kerk komen om de dienst te volgen.

Dienst volgen vanuit huis

Hoe het komt dat Ezra niet naar de kerk mocht? Door het coronavirus kon niemand bij de kerkdienst aanwezig zijn. Daarom volgde Ezra de dienst vanuit huis, via een livestream. "Dat vond ik wel jammer. Want ik vind dat samen zijn en zingen in de kerk heel fijn."

Toch nog een beetje in de kerk

De dominee van de kerk waar Ezra normaal naartoe gaat, wilde dat kinderen toch nog een beetje bij de dienst konden zijn. Daarom vroeg hij hen om een tekening te maken van hoe zij denken dat de hemel eruit ziet. "Die tekeningen werden tijdens de dienst getoond op een scherm", zegt Ezra.

Blije mensen

"Op mijn tekening zie je Jezus die in de hemel is aangekomen", vertelt Ezra. Jezus zit op de tekening op de troon van God. Naast hem zie je veel blije mensen en engelen. En wie dat jongetje is dat naast de troon met een schildpad speelt? Dat is Ezra zelf!

Dit is de tekening die Ezra maakte.