Premier Mark Rutte heeft kinderen en jongeren dinsdag gevraagd om mee te denken over de corona-regels. Ook gaf hij hen een compliment. Hij vindt namelijk dat iedereen zich goed aan de maatregelen houdt.

Het aantal corona-besmettingen in Nederland daalt. Dat komt volgens premier Rutte onder andere doordat kinderen zich zo goed aan de regels houden. Toch blijft het onzeker wat er gaat gebeuren met het coronavirus in Nederland. Daarom worden er veel regels versoepeld, maar blijven de belangrijkste maatregelen staan. Ook vraagt de regering kinderen om mee te denken over hoe Nederland met het virus om moet gaan.

Kinderen mogen kritiek geven

"Jullie creativiteit is hard nodig", zegt premier Rutte tegen alle kinderen in Nederland. Hij vraagt hen daarom om met ideeën te komen over de corona-regels in Nederland. Ook wil hij graag dat kinderen kritiek geven op de regels die de regering invoert. De president nodigt binnenkort zelfs een aantal kinderen uit om met hem te praten over het coronavirus.

Belangrijkste regels blijven

Naast dat premier Rutte kinderen vraagt om mee te denken, zegt hij dat de belangrijkste corona-regels dus blijven bestaan. Dat betekent bijvoorbeeld dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar moet blijven houden. En heb je verkoudheidsklachten? Dan moet je thuisblijven.