Slangenbeten lopen vaker slecht af voor honden dan voor katten, zeggen Australische onderzoekers. De wetenschappers proberen nu een manier te vinden om de dieren te helpen wanneer een slang hen pakt.

In Australië is 1 op de 3 slangenbeten bij honden dodelijk, bij katten is dat 2 op de 3. Medicijnen werkten vaak beter bij katten, maar mensen wisten maar niet waarom.

Gif werkt sneller bij honden

Nu blijkt dat slangengif sneller werkt bij honden dan bij katten. Hierdoor is het moeilijker om een gebeten hond snel te helpen.

Honden makkelijker te bijten

Ook onderzoeken honden door te snuffelen met hun snuit, waardoor een slang ze makkelijker kan bijten. Katten slaan overal tegenaan met hun pootjes, daar komt een slang niet zo makkelijk bij.

Hopelijk sneller helpen

Wetenschappers vinden het handig dat ze nu weten dat er bij honden weinig tijd is om te helpen. Ze denken dat ze daardoor beter kunnen nadenken over manieren om de dieren te beschermen tegen slangen.

NUjunior-school

Speel jij mee met de NUjunior-school? Bij dit artikel kun je een woord verdienen. Met alle woorden die je verzamelt, kun je aan het einde van de week een zin maken. Daarmee maak je kans op een prijs.