Deze week heb je waarschijnlijk extra vrij. Dat betekent dat je superveel tijd hebt om iets leuks te doen! Weet je nog niet wat je wilt? Check snel deze tips.

Zoek de orang-oetan in jezelf

De NUjunior-school heeft nieuwe vakken! Je kunt hier nu niet meer alleen elke dag oefenen met taal, maar ook met wereldoriëntatie en gym. Bij dat laatste vak vind je bovendien vette challenges. Lukt het jou bijvoorbeeld om je tuin, klas, kamer of balkon over te steken als een echte orang-oetan? Laat het zien met #DoeAlsEenDier!

Bedank iemand in de bios! (Foto: Getty Images)

Groots bedankje

In deze coronatijd zijn er veel mensen die iets extra’s doen. Ze werken in de zorg, doen boodschappen voor de hele buurt of geven kinderen online bijles. Ken jij ook zo’n held? Bedank hem of haar dan in de bioscoop! Als je een video opneemt met een bedankje, zie jij jezelf over een tijdje misschien terug op het scherm in een van de Kinepolis-bioscopen. De winnaars krijgen bovendien gratis kaartjes.

Knutselen en leren tegelijk! (Foto: Getty Images)

Knutseltechniek

Weet jij hoe je hand er van binnen uitziet? Of hoe je een potlood kunt laten zweven? Met de knutselkits van Make-it@home kun je allerlei vette dingen knutselen. Ondertussen leer je ook nog eens hartstikke veel over techniek. De knutselsets kosten 3 tot 5 euro. Als je buiten Overijssel woont, komen daar nog verzendkosten bij.

Het Klokhuis in Almere heeft een ijswedstrijd! (Foto: Facebook/Klokhuis Almere)

Bedenk je eigen ijs

Wist je dat het televisieprogramma Het Klokhuis een eigen huis heeft? Het staat in Almere en is helemaal ontworpen door kinderen. Op 8 juni wordt dit gebouw 9 jaar. Dat wordt gevierd met een ijsjeswedstrijd. Iedereen die wil, kan een zelfbedachte smaak verzinnen. De winnende smaak wordt in juni uitgedeeld bij het huis. En natuurlijk krijgt de winnaar zelf ook een portie!

Pas op dat je niet valt! (Foto: Fun Forest Venlo)

Klimmen en klauteren

Na al dat binnen zitten, wil je de komende tijd vast wel weer naar buiten. Dat wordt steeds makkelijker, want er gaan allerlei leuke dingen weer open. De klimbossen, bijvoorbeeld! Lukt het jou om hoog in de lucht van boom naar boom te klauteren? Je vindt de klimbossen door heel Nederland. Check voor je gaat wel even of het bos bij jou in de buurt al open is en welke coronaregels er gelden.