Bart van den Akker uit Arnhem (Gelderland) deed dit weekend een griezelige vondst. Toen hij thuis een bakje druiven openmaakte, kroop daar ineens een vogelspin uit!

De vogelspin is een harige spinnensoort. De dieren kunnen wel 10 tot 18 centimeter lang worden. De meeste soorten vogelspinnen zijn ongevaarlijk voor mensen, maar sommige soorten zijn giftig. Niet per se een leuke verrassing als er eentje tussen je druiven zit dus…

Jonkie

Bart haalde meteen zijn buurman erbij. Die heeft namelijk verstand van spinnen, vertelt hij aan de krant De Gelderlander. Volgens de buurman was de spin nog maar een jonkie.

Reisje tussen de druiven

Waarschijnlijk is de spin in het Zuid-Amerikaanse land Chili tussen de druiven gekropen. Hij zou in het bakje fruit naar Nederland zijn meegereisd en hier uiteindelijk zijn verkocht.

Sorry

De Albert Heijn-winkel die de spin heeft 'verkocht', heeft sorry gezegd. Bart krijgt een nieuw bakje druiven en een cadeautje om het goed te maken. Barts buurman vond het in elk geval niet erg dat er een vogelspin tussen de druiven zat. Het dier woont nu bij hem.