Mensen in Griekenland mogen weer naar het strand. En dat komt goed uit, want de eerste Griekse hittegolf van het jaar is al een feit!

Griekenland ging al vroeg op slot. Begin maart gingen de scholen, musea en cafés al dicht vanwege de uitbraak van het coronavirus. In Nederland ging het normale leven toen nog gewoon door en werd nog even gewacht met maatregelen.

500 stranden geopend

Langzaam maar zeker mogen de mensen in Griekenland weer wat vaker naar buiten. Dit weekend zijn daarom 500 stranden opengegaan. Fijn voor de Grieken, want het is alweer onwijs warm in het land!

Niet massaal

Massaal naar het strand kunnen ze nog niet. Parasols moeten 4 meter uit elkaar staan. Ook zijn er maar 40 mensen welkom per 1.000 vierkante meter strand. 1 vierkante meter is een vierkant waarvan elke zijde 1 meter lang is.

Veel ruimte

Een klaslokaal heeft een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter. Als je 40 strandgangers toelaat op 1.000 vierkante meter strand, hebben die mensen dus veel ruimte. Dat vindt de Griekse regering belangrijk, want die ruimte moet voorkomen dat mensen elkaar besmetten.

Rijen

Je kunt je vast voorstellen dat er veel Grieken zijn die zin hebben in een frisse duik. Zaterdag stonden er dan ook lange rijen voor de stranden. Ze vinden het vast fijn dat ze weer kunnen zonnen in het zand en in de zee kunnen plonzen!