De Nederlander Jos Baart heeft een stel hele bijzondere gasten. In de bloembak voor zijn raam woont namelijk een oehoefamilie. De oehoe is een uilensoort die zich niet zomaar nestelt in een woonwijk!

In de bloembak van Jos lagen al een tijdje vogeleitjes. Vorige maand kwamen ze eindelijk uit. Jos dacht eerst dat er duiven uit kropen, maar na een tijdje kwam hij erachter dat het uilen waren!

Drie oehoes

Uit de eitjes waren drie kleine oehoes gekropen. Klein zullen ze niet lang blijven: de kuikens groeien ontzettend snel en volwassen oehoes zijn gigantisch groot. Op de foto hieronder zie je een volgroeide uil.

Een volwassen oehoe. (Foto: NU.nl/Erik Lamers)

Bossen

Oehoes wonen graag in bossen. Het is dus best bijzonder dat deze uilenjongen in de plantenbak van Jos werden geboren!

Voor het raam

De plantenbak met de kuikens hangt vlak voor het raam. Jos kan dus vanuit zijn appartement naar de drie kuikens en hun moeder kijken.

Uitvliegen

Jos vertelde over zijn logés in het radioprogramma Vroege Vogels. Daarin zei hij: "Als ik hier drie of vier maanden van kan genieten, vind ik dat natuurlijk helemaal super." Want ja, als de uilen groot genoeg zijn, vliegen ze uit en gaan ze op zoek naar een nieuwe woonplek.

Pluizenbolletjes

De uiltjes zijn nu nog drie prachtige pluizenbolletjes met heldere, gele ogen. In de video hieronder kun je ze zien. Wat zijn ze al groot, hè?

Nest oehoes in bloemenbak
196
Nest oehoes in bloemenbak