Het Eurovisie Songfestival wordt volgend jaar alsnog in Rotterdam gehouden. Eigenlijk gingen we daar al stiekem een beetje van uit, maar nu weten we het zeker! Het nieuws is gisteren bekendgemaakt tijdens de tv-show Europe Shine a Light.

Gisteren zou eigenlijk de grote finale van het Songfestival plaatsvinden, maar het feest kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. Daarom werd gisteren Europe Shine a Light uitgezonden: een tv-show bomvol Songfestival-muziek. Zo hoorden we stukjes uit de liedjes van dit jaar en zagen we optredens van artiesten die vroeger aan de liedjeswedstrijd hebben meegedaan.

Nog geen datum

In het programma werd verklapt dat het Songfestival volgend jaar alsnog in Rotterdam gaat plaatsvinden. De datum is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk hoe het Songfestival er precies gaat uitzien. Dat heeft namelijk te maken met hoeveel last we volgend jaar nog van het coronavirus hebben. Nog even afwachten dus!

Jeangu Macrooy

We weten wel dat Jeangu Macrooy volgend jaar weer de Nederlandse kandidaat is. De zanger moet wel met een nieuw liedje meedoen.