Elke dag weer worden superveel gadgets uitgevonden. Zie jij daarom door de bomen het bos niet meer? Lotte Hoes van NUjunior helpt je een handje en licht elke week drie coole snufjes voor je uit. Deze week zijn de BuilDIY Bloementuin, de AIR PIX en de Sphero Mini aan de beurt.

Bouw je eigen tuin met de BuilDIY Bloementuin

Heb je geen tuin? Bouw er dan zelf een! BuilDIY heeft hier een speciaal bouwpakket voor. Van de kussens op het tuinbankje tot de tot de grote plant in de hoek, je maakt ze allemaal zelf. Hiervoor krijg je natuurlijk een handleiding. Die is in het Engels, dus misschien moet je soms hulp vragen van iemand die deze taal spreekt. Hou er ook rekening mee dat je zelf verf, lijm en gereedschap moet hebben, want dat zit niet in het bouwpakket.

Neem selfies met een vliegende camera

Is het nu een camera of een drone? De AIR PIX past in je broekzak, maar het liefst vliegt hij om je heem om foto's te maken van jou en je vrienden. Als je wil, kun de de AIR PIX besturen met je telefoon. Maar dat hoeft niet, want het vliegende ding scant je gezicht en kan je daardoor volgen als je beweegt. Helaas kun je niet uren achter elkaar met AIR PIX spelen. Na zes minuten vliegen is zijn batterij namelijk leeg.

Speel spelletjes met robotbal Sphero Mini

De Sphero Mini lijkt op een doodgewoon balletje. Maar eigenlijk is het een robot. Met een speciale app kun je hem zelf besturen. Speel bijvoorbeeld een potje bowlen door wat pionnetjes neer te zetten. Of bouw een heel parcours en laat de Sphero Mini er doorheen racen! Oh, en kun je nog niet programmeren? De app leert je in simpele stappen hoe je Sphero Mini kunt laten doen wat jij wil. Of de bal ook nadelen heeft? Jawel. De onderdelen voor een parcours of bowlingbaan zitten namelijk niet in het pakket. Die moet je er los bij kopen.