Wetenschappers hebben bijzondere wormen ontdekt die op de bodem van de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan leven. Ze glinsteren namelijk namelijk! In totaal zijn er vier soorten glinsterwormen ontdekt.

De wormen heten Peinaleopolynoe, wat 'hongerige schaalworm' betekent. Ze leven namelijk van de lichamen van overleden dieren die veel groter zijn dan zij. Walvissen, bijvoorbeeld. Wie een duik neemt in de zee, zal de wormen niet zomaar zien. De glimmers leven namelijk op een diepte van duizenden meters!

Gloeiende haren

De glitters van de wormen zitten vooral in de schaal van de dieren. Maar hun haren zijn ook mooi! Die gloeien namelijk, waardoor de wormen extra licht lijken te geven.

Vechtwormen

Heel vredelievend zijn de glitterwormen trouwens niet, want ze kunnen behoorlijk met elkaar vechten. Ze hebben zelfs allemaal deukjes in hun schaal. De wetenschappers denken dat dit komt doordat ze elkaar geregeld te lijf gaan.

Stekenblind

Waarom de wormen zo glinsteren? Dat weten de wetenschappers niet. Ze denken namelijk dat de wormen stekeblind zijn. Daardoor heeft het voor hen geen zin als er een lichtje schijnt op de pikdonkere zeebodem.