Het Ouwehands Dierenpark in Rhenen is misschien dicht door het coronavirus, maar dat betekent niet dat het leven er stilstaat. Sterker nog, de reuzenpanda Wu Wen heeft vrijdag een kleintje gekregen! Het is voor het eerst dat er een pandabeer in Nederland is geboren. Volgens de verzorgers van Wu Wen gaat het goed met de moeder en haar jong.

Het was lange tijd onduidelijk of Wu Wen nu zwanger was of niet. Dat is namelijk heel lastig te zien bij reuzenpanda's. Maar ze was wel vaak te in het kraamhol te vinden. Dat is een speciaal plekje dat het Ouwehands Dierenpark heeft voor reuzenpanda's en hun jongen. Daardoor dachten haar verzorgers al dat er waarschijnlijk een kleintje op komst was.

Blauwe of roze muisjes?

Of de kleine pluizenbol een jongetje of een meisje is? Dat is nog niet zeker. De dierverzorgers laten de moeder en haar jong voorlopig met rust. Als de kleine over een paar maanden het kraamhol uit komt, kunnen ze zien of ze beschuit met roze muisjes of met blauwe muisjes mogen eten. Pas dan krijgt de babypanda ook een naam.

Mama volgen

Voorlopig blijft het jong dus nog in het kraamhol. Daar leert de kleine bijvoorbeeld lopen en zijn of haar moeder volgen. Daarna kunnen moeder en kind het buitenverblijf in. Tot die tijd worden de twee trouwens goed in de gaten gehouden door de verzorgers. Er hangen namelijk camera's in het hol!

Zo ziet het kraamhol van Wu Wen en haar kleintje eruit: