In Spanje mogen kinderen al weken niet de deur uit vanwege het coronavirus. Ze mogen zelfs geen blokje om maken. Maar misschien mogen ze vanaf 27 april weer even naar buiten.

In Spanje grijpt het coronavirus flink om zich heen. Spaanse kinderen mogen daarom al vanaf half maart niet meer naar buiten. Ze vervelen zich hierdoor vaak heel erg. Sommigen voelen zich zelfs niet goed door al dat binnenblijven, zeggen artsen. Daarom gaat de regering kijken of ze misschien vanaf 27 april weer naar buiten mogen. Maar voor welke kinderen dit geldt en aan welke regels ze zich moeten houden? Dat is niet zeker.

12 jaar of jonger

De Spaanse premier Pedro Sánchez weet dus niet zeker welke kinderen binnenkort misschien weer de deur uit mogen. Maar hij zegt de regels waarschijnlijk alleen worden versoepeld voor kinderen die 12 jaar of jonger zijn.

Strenge regels

Van alle Europese landen heeft Spanje misschien wel de strengste regels om het coronavirus tegen te gaan. Zo mogen alleen volwassenen de deur uit als het echt niet anders kan. Inmiddels is het openbaar vervoer in het land alweer een klein beetje op gang gekomen. Maar de meeste maatregelen gelden in Spanje nog tot in elk geval 9 mei.