Het coronavirus verandert ons dagelijks leven. We zeggen elkaar gedag met een elleboog, we wassen vaak onze handen en blijven zoveel mogelijk thuis. Sommige mensen volgen de regels beter dan anderen. Hoe praat je met elkaar over het coronavirus? Met emoji's! Zo dachten Joran Backx en Esther van Brakel.

De twee kennen elkaar van de kunstacademie en kwamen samen op het idee om corona-emoi's te maken. De regels, zoals niezen in je elleboog, je handen vaak wassen en zoveel mogelijk thuisblijven, worden duidelijk met de emoji's uitgebeeld. Esther: "Zo ziet ons leven er op dit moment uit. Dat kun je nu ook met emoji's uitbeelden."

Grappig

Naast emoji's die de regels uitleggen, zijn er ook een aantal grappige varianten. Toen de regels vanwege het coronavirus net werden ingevoerd, gingen mensen bijvoorbeeld veel wc-papier kopen. Een van de emoji's is daarom een toiletrol met een kroontje erop. Haha!

Goede doel

De emoji's krijg je niet automatisch op je telefoon. Je kunt ze gratis downloaden via een speciale website. Er is wel een optie om een donatie te doen. Het geld dat daarmee wordt verzameld, gaat naar goededoelenorganisaties zoals het Rode Kruis. Die zetten zich onder meer in voor het coronavirus.