Naar nieuws uit het safaripark de Beekse Bergen. Het Algemeen Dagblad meldt dat er branden hebben gewoed in meerdere dierenverblijven. Tien dieren zijn hierdoor om het leven gekomen. De politie denkt dat de brand door iemand is aangestoken en dus niet per ongeluk is ontstaan.

De brand heeft in drie verblijven gewoed, waaronder de stal van twee koedoes en acht impala's. Zij moesten binnenblijven omdat het woensdagnacht te koud voor hen was om buiten te zijn. Deze dieren zijn helaas overleden. De vlammen hebben ook de houten huisjes in het buitenverblijf van de cheeta's en de nijlgausen bereikt. Zij konden gelukkig op tijd wegkomen. De nijlgaus is een soort antilope.

Onderzoek

De politie denkt dat de branden zijn aangestoken omdat de verblijven een eindje uit elkaar stonden, zegt het safaripark. Het is dus onwaarschijnlijk dat er ergens per ongeluk brand is ontstaan en dat het vuur vanzelf van het ene gebouw naar het andere gebouw ging. "Maar of ze echt zijn aangestoken, weten we niet helemaal zeker", zegt een woordvoerder van het safaripark tegen NUjunior. "Hopelijk komen we daar door het onderzoek van de politie achter."

Tien dieren overleden door brand in Safaripark Beekse Bergen
1
Video
Tien dieren overleden door brand in Safaripark Beekse Bergen