Is dit nu en rat of een kat, vroegen twee wandelaars in Rotterdam zich af. Ze zagen een gek dier snuffelen aan een boom. Maar toen ze wat dichterbij kwamen, zagen ze het... Het dier was een otter! Die is vast ontsnapt uit Diergaarde Blijdorp, dachten ze. Daarom belden ze de dierentuin op.

De otter, Igor, bleek van Diergaarde Blijdorp te zijn! Woensdagmiddag koos hij het ruime sop en ontsnapte hij uit zijn verblijf. Hoe hij dit heeft gedaan, dat is volgens de dierenverzorger Mark de Boer nog onduidelijk. Igor is nog altijd niet gevangen, vertelt hij tegen NUjunior.

Niet makkelijk

Inmiddels is Igor al vaker gespot in het water vlakbij Diergaarde Blijdorp. "Ook ik heb hem gezien", vertelt Mark. "Maar hem vangen is nog niet zo makkelijk! We hebben meerdere vallen neergezet met eten erin. Maar het water waar hij nu in zwemt, heeft genoeg vis. Dus hij zal niet snel honger krijgen."

Supersnel

Volgens Mark is het door het coronavirus nog eens extra lastig om Igor te pakken te krijgen. Nu kunnen er namelijk veel minder verzorgers samenwerken om hem terug in zijn verblijf te krijgen. "Bovendien is hij supersnel, hij is echt in een goede conditie", vertelt Mark.

Eerdere uitstapjes

Het is trouwens niet voor het eerst dat een bewoner van Diergaarde Blijdorp is ontsnapt. In 2018 ging er eens een aap op ontdekkingstocht en in 2015 maakte een rode panda een uitstapje. Beide dieren bleven gelukkig best dicht bij hun verblijf en werden snel weer gevonden.