Misschien heb je het al gezien: opeens staan overal teddyberen achter de ramen. Zij zijn deel van het spel Berenjacht. Door de coronacrisis gaan veel leuke dingen voor kinderen niet door. Daarom zetten veel mensen nu een teddybeer in de vensterbank. Zo wordt in heel Nederland een soort supergrote speurtocht met knuffels gemaakt.

Het idee voor Berenjacht komt uit het prentenboek Wij gaan op Berenjacht, waarin een gezin gaat zoeken naar… beren. In Australië en Engeland is het spel al even een hit en nu wordt het dus ook in Nederland gespeeld.

Geef Teddy uitzicht

Wil jij ook meedoen? Zet dan een beer voor het raam. Online kun je vervolgens invullen waar jouw Teddy precies te vinden is. De officiële kaart was binnen een dag vol (ja, echt!), maar er zijn nog allerlei kaarten per wijk te vinden. Zo weet iedereen precies waar hij moet kijken.

Regels

Het is superleuk om met je broertje of zusje te gaan kijken hoeveel beren jullie spotten, maar de coronaregels blijven natuurlijk wel gelden. Ga dus niet met een grote groep kinderen zoeken en houd 1,5 meter afstand.