Goed nieuws voor vier koala's uit de dierentuin Taronga Zoo in Sydney (Australiƫ). Ze waren door de dierentuin gered van de hevige bosbranden. Maar nu het weer stukken beter met hen gaat, zijn ze vrijgelaten. Binnenkort volgen er nog meer soortgenoten. Zij waren later gered en moeten nog even blijven.

Grote delen van de Australische natuur zijn in vlammen opgegaan door gigantische bosbranden. In februari kreeg de brandweer het vuur eindelijk onder controle.

Miljoenen wilde dieren hebben de bosbranden niet overleefd. Gelukkig konden er ook veel worden gered. En als ze brandwonden hadden, konden ze naar een speciaal ziekenhuis zoals dat van de Taronga Zoo. Daar zijn de koala's die nu zijn vrijgelaten, ook geweest.

Lekker klauteren

De koala's zijn vrijgelaten door wetenschappers. Zij hebben er goed op gelet dat het gebied waar de dieren in terecht zijn gekomen, goed genoeg is. Door de vlammen waren veel bomen eerst namelijk behoorlijk verzwakt en konden de koala's er niet in klimmen. Ook waren de planten die de dieren eten bijna allemaal verkoold.

Gelukkig heeft het in de laatste weken af en toe flink geregend in Australië. Daardoor zijn veel van de planten teruggegroeid en kunnen de koala's weer naar hartenlust in bomen klauteren!

NUjunior-school

Speel jij mee met de NUjunior-school? Bij dit artikel kun je een woord verdienen. Met alle woorden die je verzamelt, kun je aan het einde van de week een zin maken. Daarmee maak je kans op een prijs.