Niet naar de trainingshal kunnen door het coronavirus is heel onhandig. Zeker als je op hoog niveau worstelt, zoals Réka (14), Csilla (12) en hun broer Máté (11). Zij doen geregeld mee aan grote internationale wedstrijden. Hun oplossing? Zelf een trainingsruimte bouwen... In de achtertuin!

"Een groot toernooi waaraan we mee zouden doen, het Paastoernooi, gaat niet door", vertelt Réka aan NUjunior. "En een ander toernooi, dat binnenkort in Estland zou plaatsvinden, is verplaatst. Maar toch wilden we heel graag blijven oefenen!" Daarom kocht de vader van de drie talenten speciale matten die ze in de tuin als puzzelstukken in elkaar konden leggen. Het resultaat? Een eigen trainingsruimte!

Veel meer tijd

"Onze vader geeft de trainingen", vertelt Máté. "Krachttraining, bijvoorbeeld." Normaal trainen de zussen en broer ongeveer één keer per dag zo'n anderhalf uur. Maar nu ze thuis moeten blijven, hebben ze veel meer tijd! "Nu oefenen we drie keer per dag", zegt Réka. "Twee keer anderhalf uur en één keer ongeveer een half uur."

Réka en Máté zijn wel aan elkaar gewaagd...

Met elkaar trainen

Nu de drie worsteltalenten niet meer naar de trainingshal kunnen, kunnen ze niet trainen met hun vaste maatjes. Ze zijn dus op elkaar aangewezen om te oefenen. "Réka is wel een beetje groter dan Csilla en ik. En we zijn gespecialiseerd in andere stijlen. Maar met elkaar trainen gaat gelukkig heel goed", zegt Máté. Hoe goed? Ha, met de armzwaai, Csilla's favoriete oefening, gooit ze bijvoorbeeld zó haar broer over haar schouder...