Wat doe je als je ouders hun escaperoom voorlopig moeten sluiten door het coronavirus? Dan help je hen natuurlijk om zo snel mogelijk een escaperoom te maken die je gewoon vanuit huis kunt doen. Dat dachten Nova (11) en Luka (8) uit Baarn.

Een escaperoom is een soort kamer waar je alleen uit kunt als je allerlei puzzels en raadsels oplost. De ouders van Nova en Luka hebben er een. Maar ja, toen die dicht moest vanwege het coronavirus, konden bezoekers ook niet meer bij hen komen puzzelen. Superzonde, vonden Luka en Nova. Daarom bedachten ze samen met hun ouders een escaperoom die je gewoon vanuit huis kunt doen.

Puzzelen voor een pretpark

De online escaperoom draait om een pretpark dat in de problemen zit: de elektriciteit is uitgevallen en daardoor doen de attracties het niet. De familie Groen wordt in het verhaal gevraagd om dit op te lossen. Maar hoe? Daar gaan de spelers hen bij helpen. "Mijn broer en ik hebben meegedacht over het verhaal", zegt Nova. "Ik heb bijvoorbeeld de namen van de personages bedacht!"

Hier tekenen Nova en Luka een deel van de escaperoom uit:

Ook voor kinderen

Natuurlijk heeft Nova ook meegedacht over de puzzels zelf. "Ik vond het bijvoorbeeld belangrijk dat kinderen hem ook konden doen. Meestal zijn escaperooms namelijk voor volwassenen." Wat ze zelf de leukste puzzel vindt? "Die bij de achtbaan! Dan moet je het papiertje op een bepaalde manier vouwen om het antwoord te krijgen. Sowieso vond ik dat er écht een achtbaan in het spel moest!"