School, hobby's en uitjes: ineens kun je nergens meer naartoe. Gelukkig hebben veel organisaties daar een oplossing voor gevonden. Als jij niet naar het museum kunt, komt het museum toch gewoon naar jou? NUjunior heeft de handigste schooltips en de leukste doe-dingen voor je op een rijtje gezet.

Lees jij al mee op de NUjunior-school?

Schoolse zaken

Waarschijnlijk heb je een stapel werk van school meegekregen, maar het kan toch handig zijn om extra te oefenen. Op de NUjunior-school kun je daarom taal en begrijpend lezen trainen met allerlei leuke spellen. Met Toekomstkunde van het WWF leer je van alles over de natuur, terwijl je ondertussen onder andere oefent met begrijpend lezen. En voor iedereen die het jammer vindt dat de Week van de Lentekriebels niet is doorgegaan, is er goed nieuws. De lessen staan nu online!

Kinderen voor Kinderen leert je de vetste dansjes (Foto: Kinderen voor Kinderen)

Bewegen

Als je veel binnen zit, is het belangrijk dat je af en toe ook even lekker beweegt. Je kunt natuurlijk buitenspelen, maar er zijn ook allerlei andere leuke dingen. Zo geven meesters Tomas en Joshua je een echte gymles. Dans je liever? Check dan het YouTube-kanaal van deze balletstudio. Ook bij Kinderen voor Kinderen zijn ze lekker bezig. Daar kun je elke dag een nieuw dansje leren!

Heb jij het spelletje bij dit beroemde schilderij al gespot? (Foto: Rijksmuseum)

Uitjes thuis

Heb jij weleens een museum bezocht, terwijl je gewoon op de bank zit? Niet? Dan is dit je kans! Op de website van het Rijksmuseum kun je nu alle beroemde schilderijen online bekijken en leuke spelletjes doen. Ook bij museum Volkenkunde hebben ze iets leuks bedacht. Daar kun je je eigen thuismuseum maken. Houd je meer van theater? Het Maaspodium heeft allerlei theatervoorstellingen online gezet!

In de online lessen leer je alles over dieren! (Foto: Beekse Bergen)

Dierentuinen

Eigenlijk horen ze natuurlijk bij de uitjes, maar de dierentuinen doen zoveel dat ze een eigen kopje verdienen. Bij Aqua Zoo zenden ze elke dag een livestream uit, waar je al je vragen over dieren kunt stellen. Beekse Bergen geeft twee keer per week biologieles op de Safari School en bij Blijdorp kun je achter de schermen kijken. Tot slot vind je proefjes en knutseltips bij Dierenrijk.

Ontdek je nieuwe hobby in de Klokhuis Masterclass

(Nieuwe) hobby's

Je hebt nu genoeg tijd om aan een nieuwe hobby te beginnen. Wat dacht je van schaken? De website Chessity is tijdelijk gratis. Als je liever wilt leren programmeren, kun je Scratch gebruiken. Tekenaars zitten goed bij Donald Duck. Daar krijg je elke dag een les van een echte striptekenaar. Weet jij nog niet zo goed wat je wilt leren? Kijk dan eens bij de Klokhuis Masterclass. Daar krijg je elke dag een ander lesje. Van goochelen tot mooie letters maken: over een paar weken heb je allerlei leuke dingen geprobeerd!

NUjunior-school

Speel jij mee met de NUjunior-school? Met deze woordzoeker kun je een woord verdienen. Met alle woorden die je verzamelt, kun je aan het einde van de week een zin maken. Daarmee maak je kans op een prijs.