Dit weekend zag Skye (8) op het nieuws dat mensen met z'n allen naar het strand, de bossen en het park gingen. Maar vanwege het coronavirus is het de bedoeling dat mensen zoveel mogelijk afstand van elkaar houden. Daarom besloot hij een strip te maken waarin stripheld Super Skye mensen oproept om te luisteren naar de regels van de overheid.

Skye vindt het maar saai om thuis te zijn. Hij mist school, voetbal en judo heel erg. Zelf houdt hij zich daarom goed aan de regels. Hij vond het heel raar dat andere mensen dat dit weekend niet deden en in grote groepen samenkwamen. Zondag pakte hij zijn knutselspullen en maakte een stripverhaal met een duidelijke boodschap: 'Denk aan elkaar', 'Houd afstand' en 'Blijf binnen' staat er bijvoorbeeld in de strip.

Eerste strip

Skye tekent graag, maar dit was zijn eerste strip. Skye: "Eerst heb ik het verhaal van de strip bedacht. In steekwoorden heb ik bij elk vakje geschreven waar het over moet gaan. Toen heb ik een schets gemaakt, dat was de lelijke tekening. Daarna heb ik het nog een keer getekend. Ik ben er de hele middag mee bezig geweest."

Populaire stripheld

Skye: "In de strip speelt Super Skye de hoofdrol. Mijn moeder kwam met het idee om de stripheld zo te noemen, omdat ik zelf het hele weekend een cape droeg. Zondagavond toen de strip op Facebook stond zei ik nog dat Super Skye misschien wel populair zou worden. Nu is het bericht al meer dan 460 keer gedeeld. Dat had ik echt nooit verwacht, ik ben er een beetje stil van."

Luisteren

Skye: "Met mijn strip wil ik duidelijk maken dat mensen echt moeten luisteren naar de maatregelen van de overheid. Ik wil ook heel graag weer naar school, judo en voetbal. Maar dat kan alleen als we doen wat ons gevraagd wordt. Ik hoop dat mensen een voorbeeld nemen aan stripheld Super Skye."

Meer strips

Skye: "Ik teken heel graag en heel veel. Dus er is wel een kans dat ik meer strips ga maken. Ik weet alleen nog niet of stripheld Super Skye dan terugkomt. Ik hou ook heel erg van voetbal, dus misschien gaat mijn volgende strip daar wel over."

NUjunior-school

Speel jij mee met de NUjunior-school? Met dit spel kun je een woord verdienen. Met alle woorden die je verzamelt, kun je aan het einde van de week een zin maken. Daarmee maak je kans op een prijs