Honderden mensen willen gezichtsmaskers, handschoenen en schorten geven aan mensen die in de zorg werken. Dat meldt hulporganisatie het Rode Kruis. Ziekenhuizen kunnen die medische hulpmiddelen goed gebruiken!

De ziekenhuizen hebben namelijk meer medische hulpmiddelen nodig om de zorgmedewerkers te beschermen tegen het coronavirus. Omdat zij mensen helpen die het virus hebben opgelopen, lopen ze ook de kans om zelf besmet te raken. Die bescherming is dus superbelangrijk!

Via de website melden

Mensen die spullen als handschoentjes, mondmaskers en beschermingsbrillen willen weggeven, kunnen zich hier melden bij het Rode Kruis. Op de website van de organisatie staat ook een overzicht van de andere middelen die zorgmedewerkers goed kunnen gebruiken.

Controle

Het Rode Kruis controleert of de spullen die ingeleverd worden goed genoeg zijn. Daarna kijkt de organisatie waar de hulpmiddelen het hardst nodig zijn. Op die manier moeten de handschoenen, de mondkapjes en al het andere materiaal zo snel mogelijk op de juiste plekken terechtkomen.

Bij mensen thuis

Het kan dus zomaar zijn dat er medische hulpmiddelen bij jou thuis liggen. Zo verwacht het Rode Kruis dat schilders of tuiniers nog mondkapjes hebben liggen die ze normaal gesproken voor hun werk gebruiken. Maar het kan ook zijn dat iemand die vaak klust ooit een lading mondkapjes tegen het stof heeft gekocht!

NUjunior-school

Speel jij mee met de NUjunior-school? Met deze quiz kun je een woord verdienen. Met alle woorden die je verzamelt, kun je aan het einde van de week een zin maken. Daarmee maak je kans op een prijs