Burgemeesters van populaire plaatsen bij het strand vragen mensen om thuis te blijven. Ze zijn bang dat het zo druk wordt op de stranden dat de mensen niet genoeg afstand van elkaar houden. En 1,5 meter afstand houden is belangrijk om verspreiding van het coronavirus zo veel mogelijk te voorkomen.

De burgemeesters vragen dit omdat het gisteren best druk was op de stranden bij de plaatsen Zandvoort, Bloemendaal en Noordwijk.

1,5 meter afstand

Nederlanders mogen nog gewoon een strandwandeling maken, maar de overheid heeft wel gezegd dat mensen minstens 1,5 meter uit elkaar moeten blijven. Dat is ongeveer twee keer de lengte van de arm van een volwassen persoon. Het is belangrijk om wat afstand te houden: dan kan het coronavirus zich namelijk lastig verspreiden.

Belangrijke beroepen

Ook de baas van de Nederlandse Spoorwegen heeft mensen gevraagd om niet zomaar in de trein te stappen. Hij zegt dat de treinen er nu vooral zijn voor de mensen die belangrijke beroepen uitoefenen en niet voor een dagje uit.

Graag naar het stand

De zon schijnt en mensen moeten door het coronavirus veel binnen zitten. Best logisch dus, dat zoveel mensen graag een dagje naar het strand gaan. Toch is het belangrijk om nu een beetje voorzichtig te zijn. Dan kunnen we hopelijk snel weer in grote groepen naar buiten!