In Frankrijk mogen de mensen nauwelijks nog naar buiten vanwege het coronavirus. Om fit te blijven kunnen ze wel de deur uit om een stukje te rennen. Maar een man in de Franse plaats Balma laat zien dat je daar helemaal je huis niet voor uit hoeft. Hij rende namelijk een volledige marathon op zijn eigen balkon!

De man, die Elisha heet, wilde bewijzen dat het mogelijk is om een lange afstand te lopen zonder de deur uit te gaan. Bijna 7 uur lang rende hij heen en weer over zijn balkon, dat een lengte van 7 meter heeft.

Keer op keer, heen en weer

De afstand van een marathon is 42,2 kilometer. Elisha moest daarom meer dan 3.000 keer heen en weer rennen voordat hij klaar was!

Hart onder de riem

Hij vertelde het persbureau Associated Press dat hij beelden van de marathon deelde om het ziekenhuispersoneel in Frankrijk een hart onder de riem te steken. Ook wilde hij laten zien dat je gewoon kan blijven sporten als je thuis moet blijven.

M&M's

Ook zei Elisha dat hij al aan het trainen was voor de marathon voordat Frankrijk op slot ging. Hij wilde met deze stunt uitzoeken of het nog lukte om zo'n grote afstand te rennen. Nou, dat lukte dus! Zijn vriendin hielp hem trouwens een beetje: tijdens het rennen bracht ze hem drinken en M&M's.

Elisha na zijn prestatie (foto: Instagram)