Hilbert Bouwmeester uit het Drentse dorp Ruinen keek donderdag wel heel raar op toen hij zijn hert Floris zag lopen. Floris had namelijk een ton op zijn gewei! Hoe dit kan, blijft een raadsel.

Volgens Hilbert zijn de andere herten op zijn erf inmiddels wel gewend aan de ton op Floris' kop. Maar ze vonden het eerst wel een beetje eng, zegt de hertenhouder tegen De Telegraaf: "Wat wil je ook, met dat hele gevaarte op z'n kop."

Geen last

De ton is een van de waterbakken waar de herten uit drinken. Die zitten goed vast aan de grond, maar waarschijnlijk heeft Floris er dus toch een losgekregen. Nu zit de ton dus klem op zijn kop. Hilbert maakt zich daar totaal geen zorgen om. In de lente verliezen mannetjesherten namelijk hun gewei. Dan valt de ton vanzelf naar beneden. Bovendien is het ding wel groot, maar ook heel licht. Floris heeft er dus geen last van.

Niet de eerste keer

Het is trouwens niet de eerste keer dat er iets klem komt te zitten in het gewei van het hert! Eerder liep Floris ook al rond met een ijzeren mand op zijn kop... Hmm, misschien vindt hij dit soort speciale hoeden gewoon mooi.